Ricinolja

Låt mig säga ett par ord om ricinolja*: den är bra. Det är en olja som jag har haft länge, men det är inte förrän nu som jag har börjat upptäcka denna oljas härliga egenskaper.
Oljor har olika fetthalter vilket påverkar deras förmåga att sugas upp av huden. Kort sagt, ju fetare desto längre tid tar det för oljan att absorberas upp. Ricinolja är väldigt fet och är därför en bra mjukgörare. Den är inte helt lämplig för dagligt bruk av större områden på huden, men funkar superbra som punktbehandling av torrare partier.
Nu under vintertiden påverkas min hud lätt av det kalla vädret och jag blir snabbt torr. Tyvärr klarar inte de oljor (argan- och kokosolja), som jag använder mig utav i dagligt bruk, av att återfukta huden i dessa väderförhållanden och det är där ricinolja kommer in som räddaren i nöden.
Jag får torra partier i ansiktet, främst på näsbenet mellan ögonbrynen, på sidan om näsvingarna samt vid sidan av mungiporna. För att åtgärda detta tar jag innan jag ska sova lite, lite ricinolja på fingret och smörjer in de torra partierna. På morgonen är huden inte det minsta torr.
Oljan är väldigt dryg och en mindre mängd räcker länge. Min är köpt från
*en fet olja som framställs ur ricinväxtens frön.

Ricinolja

Detta inlägg publicerades i Ekologiskt | Naturligt och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ricinolja

  1. Elin skriver:

    Låter väldigt lovande! 🙂 Har nyligen beställt ricinolja och även nattljusolja, till mina eksem. Blir kul att se om jag blir lika nöjd! Beställde även ansiktsrengöring och ansiktssmörja ifrån pureskin.se, Tyckte allt lät bra, men skulle bara höra om du/någon har erfarenhet av de produkterna?

    Ha en bra dag!

    • Sarah skriver:

      Jag har ingen erfarenhet av Pureskin och känner inte heller någon annan som har det. Men efter en titt på innehållsförteckningen så verkar de använda sig av flera olika oljor, vilket är bra. Oljor är super för huden! Däremot kommer vatten väldigt högt på på listan också vilket är lite synd. Känns som om man får mindre för pengarna då, eftersom det bara är vatten. Jag hoppas de funkar bra för dig! Själv använder jag kokosolja till det mesta i hudvårdsväg. Både som rengörare och återfuktare 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s