Din ekonomi – del 1

För mig är ordet miljö ett brett begrepp. Många ser miljö som något som endast kopplas till naturen: skogar, ängar, växter, träd etc. Jag anser däremot att miljö handlar om mycket mer än bara det. Saker som är sammankopplade till miljön är enligt mig ekonomi, konsumtion, produktion, moral och etik, djurens rätt, människorätt och globala miljöfrågor för att bara nämna några. Allt detta hänger på ett eller annat sätt ihop, de är sammanlänkade. I nedanstående text delar jag med mig av mina tankar om personlig ekonomi.

 
På sista tiden är det flera bloggare som har beskrivit deras erfarenheter av sin personliga ekonomi och deras relation till pengar. Mycket läsvärda texter som alla borde kasta ett öga på, oavsett om man är en Slösa eller en Spara.

Sammanfattat beskriver de bl.a. deras förhållande till saker, hur de har tänkt när de köpt dem som ibland lett till känslan att sakerna började äga dem istället för att de ägde sakerna. Därefter har de gjort rejäla förändringar i sina liv och övergått, till vad jag själv skulle anse är, en mer hållbar relation till pengar och konsumtion. Resultatet är att de upplevt att vardagen blivit bättre och att de känner sig fria.

Jag tycker att det är jätteintressant läsning, även om mina erfarenheter till konsumtion och pengar inte sett likadan ut, men jag tycker att det är ändå väldigt givande texter och bra inspiration.

Läs blogginläggen och reflektera själv över din ekonomi.

Pernilla, Clara, Sofie.

Det här inlägget postades i Övrigt, Miljövänliga lösningar, Tips och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s