African Black Soap

Jag försöker göra min dagliga ansiktsrengöring så simpel som möjligt, då jag tycker att det är fruktansvärt tråkigt att hålla på med en massa olika produkter. Sedan förra hösten har jag bara använt honung som rengöring och det har funkat jättebra. Enda nackdelen är att jag ibland känner att ansiktet skulle behöva få sig en skrubb, för att slippa få igentäppta porer.

Hittills har jag använt mig utav kombinationerna ricinolja+bikarbonat och olivolja+bikarbonat som ansiktsskrubb. De har funkat bra, men ibland kan huden bli lite väl uttorkad. Så då hittade jag African Black Soap. Tvålen verkar vara någon ny trend (kolla in alla videoklipp på Youtube), är tillverkad i just Afrika (min är från Ghana) och är Fair Trade certifierad.

Man kan använda tvålen till dagligt bruk, eller så gör man som jag och använder den främst som ansiktsskrubb två gånger i veckan. Tvålen behöver inte begränsas bara till ansiktet utan kan också användas till hela kroppen och som schampo (har aldrig provat, jag håller mig till mitt skafferischampo).

AFRICAN BLACK SOAP (finns som fast och flytande)

INNEHÅLL: Jag är inte helt säker på hur jag ska tolka innehållsförteckningen, den verkar lite snål med information, men så här står det åtminstone: oraffinerat sheasmör, virgin kokosolja, kakaofruktaska, fin sand.

INNAN DU ANVÄNDER TVÅLEN: tvålen har normalstor storlek och eftersom den är så dryg så är bästa sättet att skära av en del av tvålen, ca. 1/4 och lägga i en behållare och ha i badrummet. Resten kan du lägga undan så länge i väntan på att du behöver mer.

ANVÄNDNING: som rengöring: ta en liten, liten del av tvålen (den är mjuk och kan knippas av med fingrarna) och gnugga mellan blöta händer. Få upp ett lödder och smörj in ansiktet. Skölj med vatten.
Som skrubb: ta en liten, liten del av tvålen samt lite socker. Lägg allt i ena handflatan samtidigt som du tar lite vatten med andra handen och droppar över i handen med tvålen+sockret. Gnugga upp ett lödder och smörj in ansiktet. Skölj med vatten.
Om du vill ha en lite mer effektivare skrubb, kan du byta ut sockret (som snabbt smälter i kontakt med vatten+värme) mot bikarbonat. Detta är dock mer uttorkande!

ÅTERFUKTNING: jag har läst att huden kan kännas rätt torr precis i början när man använder tvålen så se till att återfukta ordentligt. Jag använder först kokosolja och sen en droppe olivolja ovanpå. Det funkar bra för min torra hud.

ÅTERFÖRSÄLJARE: Tantens Gröna Skafferi i Uppsala säljer tvålen, annars kan man köpa den online på Body Bazar.

Bildkälla
Det här inlägget postades i Ekologiskt | Naturligt och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till African Black Soap

  1. Den där har jag haft ögonen lite på, men framförallt som duschtvål.
    Tips på skrubb är att ta socker och en olja. Jag gillar att blanda mandelolja och socker! 🙂

  2. Aha! Din Black sopa är från Akamuti. Då måste jag testat den och se om det är någon skillnad mot den jag använder…

  3. Ping: Vänlig vård |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s