Honung som rengöring

Honung är inte bara gott att dricka när man är förkyld, den funkar också alldeles utmärkt som rengöring för ansiktet. Jag har nämligen blivit inspirerad till att hålla saker och ting mer simpla, googlade därför runt på naturlig ansiktsvård och hittade en massa videoklipp på Youtube där folk pratar varmt om honung och dess egenskaper. Honung funkar särskilt bra för de som har problem med finnar, då det är bakteriedödande men samtidigt mild.

Jag har nu tvättat ansiktet med honung under ett par månader. Resultatet: skitbra! Först sköljer man ansiktet, sedan tar man en liten klick honung (funkar bra med både fast som flytande) och masserar in i huden. Skölj rent med vatten och torka. Ta sedan valfri ansiktskräm och smörj in. Färdigt.

Om jag har sminkat ögonen så tar jag först bort det med olivolja, då jag inte vet hur bra det är att ha honung på ögonen.

Jag har valt att använda mig av flytande honung, då den kommer i en plastförpackning som man lätt kan klämma ut en lagom stor klick ur. Sedan tycker jag att honung + ansiktskräm i sig funkar så pass bra, att jag har helt och hållet skippat ansiktsvattnet. Simpelt ska det vara!

Se bara till att det är ekologisk honung, man vet annars inte vad för rester av bekämpningsmedel man kan få med.

Det här inlägget postades i Ekologiskt | Naturligt och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Honung som rengöring

  1. Se också till att det är svensk honung för all utländsk honung är upphettad och därför har massa av nyttigheterna försvunnit 🙂
    /Markus, biodlare

  2. Hej, trillade in på din blogg när jag letade recept för hemmagjorda chips 🙂 Och så hittade jag en massa spännande läsning hos dig! Jag ska nog ta och testa ditt honungstips och har läst om din ”hårtvättning”. Jag började med no’poo för några år sedan, men har ”fuskat” de senaste två åren, men använder bara ekologiska produkter nu. Jag ska ta och testa med bikarbonat och vinäger. Kommer ihåg att jag använde ä-vinäger under min nopootid, men har aldrig testat bikarbonat som shampo. Tack för tipsen! //Therese

    • Sarah skriver:

      Vad roligt att du känner dig inspirerad av mina tips! Bikarbonat funkar alldeles utmärkt, jag lovar, du kommer inte ångra dig =)

  3. Ping: African Black Soap |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s